Journal of Agricultural, Food and Environmental Sciences (JAFES) е меѓународно научно списание со отворен пристап, рецензирано од врсници, објавено двапати годишно. JAFES објавува оригинални истражувачки трудови фокусирани на сите аспекти на земјоделството, храната и еколошките науки, како што се: производство на растенија, заштита на растенијата, генетика, одгледување, генетски ресурси, биотехнологија, животинско производство, управување со вода, науки за почвата, земјоделска економија, рурален развој, информатичка технологија во земјоделството, прехранбена технологија, преработка на храна, квалитет и безбедност на храна и така натаму.

Том 78 Бр. 1 (2024): Journal of Agricultural, Food and Environmental Sciences, JAFES

Објавено: 2024-06-15

THE PRUNING SYSTEM AS A FACTOR FOR THE QUALITY OF THE GRAPES FROM THE VRANEC VARIETY

Zlatko Prculovski, Riste Gjorgiev, Mihail Petkov, Sami Kryeziu, Krum Boskov

1-7

CONTROL OF GREY MOLD DISEASE ON TOMATO WITH NOVEL BIOFUNGICIDES

Rade Rusevski, Biljana Kuzmanovska, Katerina Bandjo Oreshkovikj

75-80

Прегледај ги сите изданија

Journal of Agricultural, Food and Environmental Sciences (JAFES) е меѓународно научно списание со отворен пристап, рецензирано од врсници, кое се објавува двапати годишно. JAFES објавува оригинални истражувачки трудови фокусирани на сите аспекти на земјоделството, храната и еколошките науки, како што се: производство на растенија, заштита на растенијата, генетика, одгледување, генетски ресурси, биотехнологија, животинско производство, управување со вода, науки за почвата, земјоделска економија, рурален развој, информатичка технологија во земјоделството, прехранбена технологија, преработка на храна, квалитет и безбедност на храна и така натаму.