РАЗВОЈ НА РЕГИОНАЛНАТА МРЕЖА НА ШКОЛИ ЗА СОЦИЈАЛНА РАБОТА: Мисија на обединувањето на школите за социјална работа - Грбиќ, Оливера (Ревија за социјална политика/Journal of Social Policy, 2022)
Во февруари 2000 година како локален координатор на меѓународнатаорганизација SweBiH, работев на проектот за отворање на Школа за социјална работа при Универзитетот во Бања Лука, Република Српска. SweBiHкако организација делуваше на подрачјето на Босна и Херцеговина од1997-2003 година, поддржувајќи ги реформите во областа на менталнотоздравје и развојот на социјалната работа (Laberkvist и Mehić - Basara, 2003,стр. 9), а во рамките на својата мисијакако особено важен елемент го истакнуваше „помирувањето меѓу различните групи во БиХ“ (Jacobsson, 2003,стр. 13).