Регионална работилница: Квалитетот на живот во институциите за ментално здравје, Загреб, 14-16 ноември, 2008 - Арнаудова, Софија (Ревија за социјална политика/Journal of Social Policy, 2008)
Во организација на Мрежата за зајакнување на социјалната работа во менталното здравје во Југоисточна Европа, финансирана од страна на DAAD (Deutscher Akademischer Ausatausch Dienst), во Загреб се одржа третата Регионална работилница, со наслов: ”Квалитетот на живот во институциите за ментално здравје”. На работилницата учествуваа експерти и студенти од областа на социјалната работа и психологијата од: Германија, Хрватска, Албанија, Косово и Македонија.