ЧЕТВРТИ СВЕТСКИ КОНГРЕС ЗА СТАРЕЕЊЕТО И ГЕНЕРАЦИИТЕ - Борнарова, Сузана (Ревија за социјална политика/Journal of Social Policy, 2008)
На Универзитетот во St. Gallen, во Швајцарија, од 28 до 30 август, 2008 година беше одржан IV светски когрес за стареењето и генерациите, во организација на Светската демографска асоцијација. На Конгресот претставник од Македонија беше доц. д-р Сузана Борнарова од Институтот за социјална работа и социјална политика, која учествуваше на овој настан на покана од Светската демографска асоцијација и ERSTE фондацијата, со седиште во Виена.