Центар за обука за социјален развој, поддржан од УНДП при Институтот за социјална работа и социјална политика - Соња Стефановска - Трајаноска (Ревија за социјална политика/Journal of Social Policy, 2022)
Во периодот од 1998 до 2000година, со професор Дивна Лакинскаработевме на проектот за формирање на Центар за обука за социјаленразвој при Институтот за социјалнаработа и социјална политика, кој гореализираше Програмата за развојна Обединетите нации (УНДП) воМакедонија. Проектот беше нејзинаоригинална идеја и имаше за цел дасоздаде ресурсен центар каде студентите, професионалците и практичарите кои се занимаваат со социјална работа ќе можат континуиранода се надоградуваат за да можаткомпетентно да се справат со предизвиците на новите времиња.