(untitled) (Дефектолошка теорија и практика, 2013)
Оваа година Институтот за дефектологија при Филозофскиот факултет прославува јубилеј 20 години од започнувањето на студиите по дефектологија. По тој повод се организира конференција на тема„Современи аспекти на специјалната едукација и рехабилитација на лицата со инвалидност“. Конференцијата е од меѓународен карактер и е четврта од ваков вид организирана од страна на Институтот. Меѓународната конференција ќе се одржи во хотелот „Метропол“во Охрид, во периодот од 17 до 19 oктомври оваа година. Од конференцијата ќе бидат публикувани и зборник на резимеа и зборник на трудови, со тоа што зборникот од презентираните трудови ќе биде публикуван по одржувањето на конференцијата. Трудовите се поделени во 4категории.