DANGEROUS AND SEDUCTIVE STORIES: (Nikolovska, N. Kristina, National Myths from the Margins: Facts and Fic-tions in Premodern Church Slavonic Inscriptions, Sigmapres, Skopje, 2023 and Talevska, I. Antisemitism and Holocaust: Politics, Society, Literature, Culture, Sigmapres, Skopje, 2023) (Journal of Contemporary Philology, 2024)
Николовска, Н. Кристина. Национални митови од маргините: Факти и фикции во предмодерните црковнословенски записи, Сигмапрес, Скопје, 2023 и Талевска, И.  Антисемитизам и холокауст: политика, општество, книжевност, култура, Сигмапрес, Скопје, 2023
Keywords: Report