(untitled) (ЕтноАнтропоЗум, 2015)
Еден од аспектите на дискусиите околу епистемологијата на позиции е полот/родот како фактор во теренските етнографски истражувања и секако понатаму во процесот на создавање на знаењето. Во овој текст станува збор за тоа како се спроведува на дело претпоставката за половата предодреденост во теренската комуникација илустрирано преку неколку теренски искуства на авторката.