(untitled) (ЕтноАнтропоЗум, 2015)
Во есејот што следува авторите дискутираат за визуелната антропологија врз основа на сопствените искуства со етнографски филмови. Преку анализа на нивната работа тие размислуваат за визуелните претстави преку процесот на креирање и презентирање на различни визуелни материјали. Двата процеси вклучуваат важни прашања од етиката и проблеми со кои се соочуваме кога користиме методи на визуелната антропологија.