(untitled) (ЕтноАнтропоЗум, 2009)
Преку презентирање лични искуства и стекнати сознанија при продуцирањето и при презентирањето на етнолошките филмови се истакнува значењето на визуелниот медиум во зачувувањето и презентирањето на етнолошките вредности. Податоците се базираат главно на истражувачките искуства при работењето на етнолошките филмови во периодот од 1992 до 2010 година.