(untitled) (ЕтноАнтропоЗум, 2022)
Идејата на овој труд е да се укаже на влијанието на феноменот на чудата и правењето чуда во создавањето на сакралниот простор на средновековната визуелна култура на Прилеп. Посебно внимание е посветено на култот на чудотворната Богородица од манастирот Трескавец. Фокусот е ставен на прикажување на создавањето на визуелната култура, како во светиот простор на црквата така и во сакралниот пејзаж.