ВИЗУАЛИЗАЦИЈА НА СЕКСУАЛНАТА РАБОТА: ЕКОНОМИЗАЦИЈА НА СЕКСУАЛНОСТА НА „ЖЕНА“ ОД РОМСКАТА МАШКА ЗАЕДНИЦА ВО СКОПЈЕ (ЕтноАнтропоЗум/EthnoAnthropoZoom, 2015)
Визуализацијата на сексуалната работа има функција да ја дефинира сексуалноста и да ја направи видлива за потребите на потенцијалните потрошувачи, клиентите. На ваков начин сексуалноста, а со тоа половиот/родовиот идентитет на поединецот се економизира. Во градењето на визуелниот наратив, сексуалната работничка употребува фотографии што носат визуелни пораки, на кои примарна улога има позицијата во понудената сексуална услуга.