ПОЛИТИКАТА И МЕНАЏМЕНТОТ ВО СОВРЕМЕНАТА КУЛТУРА : АНТРОПОЛОШКИ ПРИОД (ЕтноАнтропоЗум/EthnoAnthropoZoom, 2004)
Транзицијата во Источна Европа отвори нови прашања во врскасо употребата на соодветни методологии и алатки во менаџирањето соматеријалните и информационите ресурси на различни општествени нивоа.Значајно влијание врз преформулирањето на водството и целите извршија концептите на граѓанското општество, либерализацијата и маркетингот.Авторот се обидува да ги елаборира овие концепти низ призмата напостмодернистичката антрополошка парадигма. Тој, исто така, укажува на основните контури на етиката во антропологијата на развојот, врз примери од пределот Порече (Р. Македонија).