КУЛТУРНА ТОПОГРАФИЈА НА ЧОВЕЧКОТО ТЕЛО (ЕтноАнтропоЗум/EthnoAnthropoZoom, 2004)
Авторот, врз основа на богат фолклорен и етнографскиемпириски материјал, прави семиолошка анализа на основните кодови на поимањето на културната топографија на човечкото тело, обидувајќи се да ги расчита симболичките пораки и значењата на некои одделни сегменти.