(untitled) (ЕтноАнтропоЗум/EthnoAnthropoZoom, 2021)
Текстот содржи извадоци од магистерскиот труд одбранет во 1962 година во Полска. Авторот бил едуктарот и учител во Државниот едукативен центар за деца-бегалци во градот Полице. Овој труд, кој го вклучува проблемот со националната свесност на грчките и македонските деца и нивните меѓусебни врски, претставува важен извор за истражување на децата-бегалци од грчката граѓанска војна во Европа.