(untitled) (ЕтноАнтропоЗум/EthnoAnthropoZoom, 2015)
Во текстот што се однесува на сексуалноста, вниманието е насочено кон утврдување теориски стратегии во антрополошкото истражување, во кое во центарот на вниманието на истражувачот е локалниот систем на половост/родовост во ромската заедница во Скопје. Иако антропологијата е дисциплина што нуди широк спектар на можности за теориски решенија, со сите нејзини предности и слабости, ќе се обидеме во сублимирана форма да дадеме теориски насоки како можно идејно решение.