(untitled) (ЕтноАнтропоЗум/EthnoAnthropoZoom, 2015)
Статијава се однесува на базите на податоци со визуелни записи (видеоснимки, филмови и фотографии) од музичкиот фолклор на народите од Балканот. Овие материјали се наоѓаат во архивите на научноистражувачките институции во Унгарија, а се однесуваат на македонскиот, бугарскиот, грчкиот, српскиот, хрватскиот и на фолклорот на другите народи од поранешна Југославија. На нив се забележени песни и ора во автентична изведба или музички форми што се изведени на фестивали со адаптирани и стилизирани кореографии. Исто така е претставена и актуелната ситуација со негувањето на музичкиот фолклор од страна на српското, хрватското и македонското малцинство во Унгарија.