(untitled) (ЕтноАнтропоЗум/EthnoAnthropoZoom, 2011)
Во 2010 година во продукција на издавачката куќа ТАБАХОН од Скопје излезе од печат книгата Парчиња мозаик: есеј за создавањето на Македонија, дело на американскиот антропологот, кој подолго време живее и работи во Данска, Џонатан Метју Шварц.