(untitled) (ЕтноАнтропоЗум/EthnoAnthropoZoom, 2005)
Текстов е обид преку елементи од биографскиот метод да се покаже создавањето на флуктуирачки етнички идентитет на персонално ниво, по примерот на потомците на бегалците од Егејска Македонија, кои се доселиле и живеат во Р. Македонија.