(untitled) (ЕтноАнтропоЗум/EthnoAnthropoZoom, 2004)
Транзицијата во Источна Европа отвори нови прашања во врска со употребата на соодветни методологии и алатки во менаџирањето со материјалните и информационите ресурси на различни општествени нивоа. Значајно влијание врз преформулирањето на водството и целите извршија концептите на граѓанското општество, либерализацијата и маркетингот. Авторот се обидува да ги елаборира овие концепти низ призмата на постмодернистичката антрополошка парадигма. Тој, исто така, укажува на основните контури на етиката во антропологијата на развојот, врз примери од пределот Порече (Р. Македонија).